Genel

DRONE’lar Felakete yol açabilir

İnsansız hava araçları’nın sayısı her geçen gün artıyor. Maliyetli olan bu araçlar’ı dikkatli kullanmak ise çok önemlidir. FAA’nın 2014 yılında drone’lara ilişkin yayınladığı pilotlar ve hava trafik kontrolörlerleri tarafından bildirilen 175 olay olduğu belirtiliyor. Bu 175 olayın 25’inde ise drone’ların uçak ya da helikopterlere çarpmasının son anda engellendiği vurgulanıyor. Bu olaylar son zamanlarda ülkemizde de yaşanmaktadır. Bu yüzden İnsansız hava aracınızı nerede kullandığını çok önemlidir. Bilinçsizce yapılan bir hata can kayıplarına yol açabilir. Örneğin Atatürk Havalimanında izinsiz kullanılan hava aracı Pilot ile kule arasında ki konuşmalara yansıyor.

PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ KONUŞMA

Pilot ile Kule görevlisi arasında konuşma şöyle gerçekleşti:
Pilot: Bu arada sağa dönüşten önce yanımızdan bir adet drone geçti
Kule: Ne geçti efendim tekrar eder misiniz?
Pilot: İnsansız hava aracı, drone geçti
Kule: Anlaşıldı efendim bilgi için teşekkürler.

Normal şartlarda Washington DC’nin birçok yerinde drone uçurulması yasak. Bu yasak çiğnenerek Beyaz saray’ın bahçesine düşen drone ile birlikte insansız hava araçlarının yanlış kullanımlarında ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada drone’ların çok küçük olduklarından dolayı radarlar tarafından tespit edilemediği söyleniyor.

drone3-525x394

Maliyetli ve hassas olan insansız hava araçlarında, ufak bir dikkat dağınıklığınız ve basit bir hatanız ile büyük bir hasar meydana getirebiliyorsunuz. Sadece drone ile değil çevrenizde ki eşyalara da drone ile zarar verebilmeniz mümkün.

 

 

 

Görsel : //www.log.com.tr

//alaskavideoshooter.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir