Uncategorized

Neden Blog Yazmalıyız ?

Bugün gördüğüm bir yazıydı Neden Blog Yazmalıyız? Blog yazmak bize ne kazandırır ,Şuan için bana ne kazandırdı? Biraz bu konulara girmek istedim.

Öncelikle blog yazmak bize ne kazandırır?

1.Araştırma Merakı ve Doğru Kelimeleri Doğru Yerlerde Kullanmayı Sağlar.

Şimdi burda anlattığım dersleri basit olarak google’a yazıp bi şekilde başka bir lisan ile anlatmış birini bulmak çok ama çok kolay olmalı..Siz öyle sanın diyorum.Sebebi şu blog yazmak Araştırma merakınızı arttırır.Google gibi bir arama motoru var. İstediğiniz çoğu şeyi altını çiziyorum doğru anahtar kelimelerle bulabilceğiniz bir arama motoru. Blog yazmak sizde doğru kelimeleri doğru yerlerde kullanmayı sağlıyor.

Eğer basit bir şekilde anlatamıyorsan, o konuyu iyi anlamamışsın demektir.
– Albert Einstein

 

2.Kendinize Ait bir günlük. Unuttuğunuz herşeyi hatırlıycağınız yardımcı hafızanızdır.

Şimdi yazarken yanlış yazdığım inanıyorum ki yazılardan bir kaçı vardır. Aaa şu nasıldı bu nasıldı diye tekrar etmemi hatalarımı görüp düzeltmemi yani eski konuları tekrar incelememi sağlıyan bir araç bence blog. Ve en önemlisi blogu ben unuttuğum eksik olduğum konulara bakmak için kullanıyorum. O kadar kodu bi şekilde unuturum.Aaa şuna bakmak için artık başka yazılara zaman ayırmıyorum direk ben yazmıştım bir inceliyim diyorum hoppp bulduk diyorum ve bakıyorum.

 

3.Yeni Bir Dünya Keşfi..

Niye Yeni bir dünya keşfi dediğimse bu yazıları yazanlarda sizin gibi bir insan olduğu için o insan hakkındada bilgi sahibi oluyorsunuz. Gerçekten çok sağlam kişiler tanıdım. Ve mesela ODTÜ’de ki Android Developer Days’te blogunu takip edip tanıştığım bir sürü kişi oldu.. Farklı insanlar ve farklı olaylar aa şu bu eksik şu bu fazla diyebilceğiniz bir dünyanız oluyor.

4.Her Bilgi Paylaştıkça ve içine bişeyler yazıldıkça çoğalıyor

Öncelikle şöyle bir şey farzedin. Bir yazı araştırıyorsunuz. Başka bir blog tutan bir kişi size şunları bunları anlatmış.Sizde kendi bilginizle onunkini alıp çoğaltıyorsunuz. Ben bir şey biliyorum. O bir şey biliyor. Bakın bir yazı bile tabi copy-paste demiyorum bilgiler arttırılarak çoğaltılabiliyor.

 

Bilginin efendisi olmak için Çalışmanın kölesi olmalısınız..

5-Bir sorumluluk almaya ne dersiniz?

Ve en önemlisi sırf bloga bir kaç yazı yazıyım diye araştırdığım bir sürü konu oldu. Mesela android derslerinde checkbox’tur saat’tir vs yazmıycaktım.Ama merak ettim ve kullandığım bazı yerler olduğu için yazmayı sonrasında ise bunları yazdıysam bunlarıda yazmak mecburetindeyim dediğim bir sürü yazı oldu.Kısacası sorumluluklarınız artıyor..

Ve daha bir sürü şey yazıcam. Ama bence bu 5 seçenek çok çok fazla bir blog tutmaya.Bilmediğiniz bişey yok diye düşünmeyin.Bilmediğiniz bir sürü şey var ve araştırmanızı bekliyor.Siz yazın kim okur diye düşünmeyin en basitinden kendiniz bile tekrar tekrar okuyorsunuz.Ve inanın artık şuraya gidiyim bunu yapıyım oo hemen blogumda paylaşırım birileri okur demeye bile başlıyorsunuz. O yüzden Bir Günlük tutmaya ne dersiniz ?

One thought on “Neden Blog Yazmalıyız ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir